Het samenwerkingsmodel van Gekleurde Wijsheid is als volgt gestructureerd:

De kerngroep bestaat uit drie leden met diverse achtergronden en expertises. De kerngroep staat in voor de goede werking van Gekleurde Wijsheid en coördineert de diverse opdrachten. Momenteel bestaat de kerngroep uit een afgevaardigde van de volgende organisaties: Sankaa, Kenniscentrum WWZ, Brussels Ouderenplatform.

De werkgroep is het discussieforum waar wordt uitgewisseld, gebrainstormd en doorgesproken, waar prioriteiten worden vastgelegd, en waar voorstellen van de kerngroep worden getoetst en bijgestuurd. De werkgroepleden zijn regelmatig aanwezig op de vergadermomenten van de werkgroep en werken actief mee aan de activiteiten van de werkgroep.

Het netwerk bestaat uit diverse actoren of ‘passieve’ leden die interesse hebben in Gekleurde Wijsheid en/of die belangrijke partners zijn bij het realiseren van de doelstellingen van de werkgroep. We denken aan partners die bijvoorbeeld mee de bekendheid kunnen vergroten, die ouderen en vrijwilligers kunnen rekruteren voor activiteiten, die medewerkers kunnen inzetten, die mee activiteiten kunnen organiseren, … Wil je ook lid worden van Gekleurde Wijsheid? De Werkgroep Gekleurde Wijsheid staat steeds open voor nieuwe leden die ofwel actief de werkgroep mee willen versterken of het netwerk mee willen versterken. Aarzel niet ons te contacteren!

Participatie

Bereik doelgroep en participatie ouderen

De doelgroep Brusselse ouderen met specifieke focus op ouderen met een migratieachtergrond en ouderen in een kwetsbare positie wordt bereikt via een breed netwerk van organisaties. De kracht van dit bereik zit hem juist in de samenwerking binnen deze werkgroep. Om te zorgen dat we aansluiten op de diverse noden van de ouderen en ook de moeilijk bereikbare ouderen kunnen laten deelnemen, verbindt de werkgroep zich ertoe om bij elke actie of activiteit van de werkgroep de doelgroep van ouderen te betrekken. Afhankelijk van thema en noden zal dat eerder passief zijn (bv. informeren, feedback geven) of actief (input geven, samen creëren, samen beslissen). De Werkgroep gebruikt hiervoor het participatiewiel.

Bron: https://kennisbank.ikzoekeenpatient.nl/alternatieve-vormen-voor-de-participatieladder-in-de-zorg

Klankbordgroep De werkgroep richtte een klankbordgroep, bestaande uit een 12 à 15-tal ouderen, die hun inbreng kunnen geven vanuit hun achterban over welke noden er spelen, waaraan gewerkt zou moeten worden, welke activiteiten nuttig kunnen zijn, creatieve ideeën inbrengen enz. We willen namelijk niet over de Brusselse ouderen beslissen, maar vooral met hen creëren en beslissen. De klankbordgroep zal een weerspiegeling zijn van de Brusselse samenleving. Een co-creatie model samen met de Brusselse ouderen.